Lista de probleme 134

Filtrare

#267 Unice

Se dau n numere numere naturale cu cel mult două cifre fiecare. Să se determine acele numere care apar o singură dată.

Scrieţi un program care citeşte de la tastatură două numere naturale nenule n şi m şi care construieşte în memorie şi apoi afişează o matrice A cu n linii (numerotate de la 1 la n) şi m coloane (numerotate de la 1 la m) cu proprietatea că fiecare element Aij memorează cea mai mică dintre valorile indicilor i şi j.

Să se scrie un program care citeşte cel mult 1.000.000 de numere naturale din intervalul închis [0,9] şi determină cel mai mare număr prim citit şi numărul său de apariţii.

Se dau două şiruri a şi b, cu n, respectiv m elemente, numere naturale, ordonate strict crescător. Să se afişeze, în ordine strict crescătoare, valorile existente în cel puţin unul dintre cele două şiruri.

Scrieţi un program care citeşte de la tastatură un număr natural n şi construieşte în memorie o matrice cu n linii şi n coloane ale cărei elemente vor primi valori după cum urmează:

  • elementele aflate pe diagonala principală a matricei vor primi valoarea 0
  • elementele de pe prima coloană, cu excepţia celui aflat pe diagonala principală vor primi valoarea n
  • elementele de pe a doua coloană, cu excepţia celui aflat pe diagonala principală vor primi valoarea n-1
  • elementele de pe ultima coloană, cu excepţia celui aflat pe diagonala principală vor primi valoarea 1

Se dau două şiruri a şi b, cu n, respectiv m elemente, numere naturale, ordonate strict crescător. Să se afişeze, în ordine strict crescătoare, valorile existente în ambele şiruri.

Scrieţi un program care citeşte de la tastatură două numere naturale nenule n şi m şi construieşte în memorie o matrice cu n linii şi m coloane astfel încât, parcurgând tabloul linie cu linie de sus în jos şi fiecare linie de la stânga la dreapta, să se obţină şirul primelor n*m pătrate perfecte impare , ordonat strict crescător.

Scrieţi un program care citeşte de la tastatură un număr natural nenul n construieşte un tablou bidimensional de dimensiune n în care fiecare element este egal cu ultima cifră a produsului indicilor.

Scrieţi un program care citeşte de la tastatură un număr natural nenul n cu cel mult 9 cifre şi construieşte un tablou bidimensional pătratic cu dimensiunea egală cu numărul de cifre ale lui n, completată cu cifrele lui n.

Se dă un număr natural x și două șiruri a și b, cu n, respectiv m elemente, numere naturale, ordonate strict crescător. Să se afișeze, în ordine crescătoare, multiplii lui x care se află doar în unul dintre cele două șiruri.