Se consideră o expresie formată din numere naturale şi perechi de paranteze drepte. Includerea între paranteze corespunde operației de calcul a câtului împărțirii întregi la 2
a valorii incluse între paranteze, iar alăturarea a două paranteze corespunde operației de adunare a valorilor subexpresiilor. Expresia poate fi calculată doar dacă este corectă, adică nu conține numere care să nu fie incluse între paranteze drepte, nu conține perechi de paranteze care să nu includă nici un număr sau nici o altă subexpresie şi perechile de paranteze se închid corect.
Cerința
Fiind dată o expresie construită conform descrierii să se decidă dacă este corectă şi în caz afirmativ să se calculeze valoarea acesteia.
Date de intrare
Fișierul de intrare expresie10.in
conține pe prima linie o expresie formata numai din paranteze drepte şi numere naturale.
Date de ieșire
Fișierul de ieșire expresie10.out
va conține pe prima linie valoarea expresiei în cazul în care aceasta este corectă. Dacă expresia din fişierul de intrare nu este corectă, atunci se va scrie mesajul expresie gresita
.
Restricții și precizări
- numerele care apar în expresii sunt întregi şi sunt cuprinse între
0
şi30000
- expresia din fișierul de intrare este formată din cel mult
200
de caractere
Exemplul 1:
expresie10.in
[[34][23[12][]
expresie10.out
expresie gresita
Explicație
Expresia este greşită deoarece parantezele nu se închid corect (de exemplu, prima paranteză nu se închide), nu toate numerele sunt incluse între paranteze si nu toate perechile de paranteze conţin numere sau subexpresii.
Exemplul 2:
expresie10.in
[4][[6][10]]
expresie10.out
6
Explicație
Valoarea expresiei este 6
deoarece
[6] = 3
, [10] = 5
, [4] = 2
[[6] [10]] = [(3 + 5)] = 4
deci [4][[6][10]] = 2 + 4 = 6
.