Detalii evaluare #51218864

Rezumat problemă

#4671 Scrabble2 C++

Fiind în vacanță, RAU-Gigel petrece mult timp jucându-se pe telefon. El are un joc cu cuvinte, de tip Scrabble, în care piesele sunt inscripționate cu litere (mici sau mari, ale alfabetului englez), fiecare literă din alfabet având o valoare cunoscută, număr natural. Valoarea unui cuvânt este egală cu suma valorilor literelor din cuvânt, fără a se ține cont de frecvența lor.

Prin unirea a două cuvinte se obține cel mai mic (alfanumeric) cuvânt format din toate literele prezente în cele două cuvinte, fără să ținem cont de tipul literei (mică/mare) sau de numărul de apariții. Notăm acest cuvânt cu a*b.

Costul unirii dintre două cuvinte este obținut prin însumarea valorilor literelor prezente în a*b, dar care nu sunt în a, respectiv, care nu sunt în b, ignorând tipul lor.

Aplicația lui RAU-Gigel generează un șir liniar cu N cuvinte, iar RAU-Gigel trebuie să unească două câte două cuvinte alăturate din șir, oricare, plătește costul necesar unirii lor, apoi înlocuiește în șir cele două cuvinte cu cuvântul obținut prin unire. La final, din șirul dat va rămâne un singur cuvânt, iar, pentru obținerea lui, RAU-Gigel va plăti suma tuturor costurilor generate pe parcurs.

Cerința este, ca, pentru un șir de N cuvinte, să se afle cuvântul final și costul total minim necesar obținerii acestuia.

Detalii

Problema Scrabble2 Operații I/O scrabble.in/scrabble.out
Limita timp 0.2 secunde Limita memorie Total: 1 MB / Stivă 1 MB
Id soluție #51218864 Utilizator Mocanasu Radu (Radu_Mocanasu)
Fișier scrabble2.cpp Dimensiune 1.38 KB
Data încărcării 30 Mai 2024, 15:49 Scor / rezultat 0 puncte

Evaluare


Mesaj compilare


Rezultat evaluare

Test Timp Mesaj evaluare Scor posibil Scor obținut
1 Depășit Limita de timp depășită 10 0
2 Depășit Limita de timp depășită 10 0
3 Depășit Limita de timp depășită 10 0
4 Depășit Limita de timp depășită 10 0
5 Depășit Limita de timp depășită 10 0
6 Depășit Limita de timp depășită 10 0
7 Depășit Limita de timp depășită 10 0
8 Depășit Limita de timp depășită 10 0
9 Depășit Limita de timp depășită 10 0
10 Depășit Limita de timp depășită 10 0
Punctaj total 0

Cum funcționează evaluarea?

www.pbinfo.ro permite evaluarea a două tipuri de probleme:

  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unui program complet
  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unei secvențe de program - câteva instrucțiuni, o listă de declarații, una sau mai multe funcții, etc.

Problema Scrabble2 face parte din prima categorie. Soluția propusă de tine va fi evaluată astfel:

  • Programul sursă este compilat folosind compilatorul corespunzător. Dacă în urma compilării se obțin erori sau avertismente, acestea sunt afișate în această pagină.
  • Dacă programul a fost compilat, executabilul obținut va fi rulat, furnizându-i-se unul sau mai multe seturi de date de intrare, în concordanță cu restricțiile specifice problemei. Pentru fiecare set de date se obține un anumit punctaj, în raport cu corectitudinea soluției tale.

Suma punctajelor acordate pe testele utilizate pentru verificare este 100. Astfel, soluția ta poate obține cel mult 100 de puncte, caz în care se poate considera corectă.