Detalii evaluare #50412481

Rezumat problemă

#2879 Pilot

Pe Aeroportul Internaţional Iaşi urmează să se organizeze un spectacol de acrobaţiuni aviatice, cu ocazia sărbătoririi centenarului României.

Fiecare dintre cei n piloţi înscrişi va pilota câte un avion. La înscriere, pilotul primeşte un cod \( {p}_{i} \) şi avionul său un cod \( {a}_{i} \). Astfel, fiecare pilot i poate afla codul spectacolului pe care îl va prezenta publicului, calculând cel mai mare divizor comun dintre codul său şi cel al avionului pe care îl pilotează: \( cmmdc( {p}_{i} , {a}_{i} ) \).

Un pilot poate fi considerat „spectaculos” dacă codul spectacolului său este multiplul unui număr x dat. Organizatorul evenimentului a vrut să le facă spectorilor o surpriză şi a infiltrat printre piloţii spectaculoşi nişte piloţi „legendari” (ale caror spectacole vor fi de asemenea multiplu al numărului x). Totodată, organizatorul concursului a stabilit o metodă prin care un pilot „legendar” să poată fi identificat: pe langă caracteristicile unui pilot special, spectacolul unui pilot legendar va avea exact 2 divizori primi.

Fiind mult prea concentrat pe organizarea spectacolului acrobatic, organizatorul a pierdut din greşeală lista cu numele piloţilor care sunt „spectaculoşi” şi „legendari”, însă încă mai are lista cu toate codurile participanţilor. Având la dispoziţie o singură zi pâna la finalizarea înscrierilor el vă cere ajutorul pentru a gasi numărul de piloţi „spectaculoşi” şi „legendari”.

Detalii

Problema Pilot Operații I/O pilot.in/pilot.out
Limita timp 0.11 secunde Limita memorie Total: 2 MB / Stivă 1 MB
Id soluție #50412481 Utilizator Grancea Alexandru (Nanu)
Fișier pilot.cpp Dimensiune 1.01 KB
Data încărcării 08 Aprilie 2024, 18:26 Scor / rezultat 60 puncte

Evaluare


Mesaj compilare


Rezultat evaluare

Test Timp Mesaj evaluare Scor posibil Scor obținut
1 0 secunde OK. 20 20 Exemplu
2 0 secunde OK. 20 20
3 0.004 secunde Raspuns gresit. 20 0
4 0.004 secunde OK. 20 20
5 0.004 secunde Raspuns gresit. 20 0
Punctaj total 60

Cum funcționează evaluarea?

www.pbinfo.ro permite evaluarea a două tipuri de probleme:

  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unui program complet
  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unei secvențe de program - câteva instrucțiuni, o listă de declarații, una sau mai multe funcții, etc.

Problema Pilot face parte din prima categorie. Soluția propusă de tine va fi evaluată astfel:

  • Programul sursă este compilat folosind compilatorul corespunzător. Dacă în urma compilării se obțin erori sau avertismente, acestea sunt afișate în această pagină.
  • Dacă programul a fost compilat, executabilul obținut va fi rulat, furnizându-i-se unul sau mai multe seturi de date de intrare, în concordanță cu restricțiile specifice problemei. Pentru fiecare set de date se obține un anumit punctaj, în raport cu corectitudinea soluției tale.

Suma punctajelor acordate pe testele utilizate pentru verificare este 100. Astfel, soluția ta poate obține cel mult 100 de puncte, caz în care se poate considera corectă.