Detalii evaluare #54564256

Rezumat problemă

Maria este mare amatoare de cumpărături. Ea și-a cumpărat în decursul mai multor zile de la magazinul său preferat N articole de îmbrăcăminte și încălțăminte cu preturile s1, s2, …, sN lei. Iulia, prietena Mariei, observând cumpărăturile, i-a spus:
- Puteai economisi mulți bani. Nu ai văzut promoțiile magazinului? Dacă ai fi cumpărat două produse deodată, cel mai ieftin din cele două l-ai fi cumpărat la jumătate de preț. Iar dacă ai fi cumpărat trei produse deodată, ai fi primit pe cel mai ieftin din cele trei gratuit!
Maria și Iulia s-au decis să afle care ar fi fost suma minimă cheltuită pentru a achiziționa în aceeași ordine cele N produse, dar grupând câte un produs, câte două sau câte trei. Pentru că cele două fete nu se descurcă așa de bine la informatică, ele te roagă să le ajuți să determine care este această sumă minimă.

Detalii

Problema shopping Operații I/O tastatură/ecran
Limita timp 0.1 secunde Limita memorie Total: 64 MB / Stivă 8 MB
Id soluție #54564256 Utilizator Arnautu Crina (crina2120)
Fișier shopping.cpp Dimensiune 665 B
Data încărcării 02 Decembrie 2024, 16:59 Scor / rezultat Eroare de compilare

Evaluare


Mesaj compilare

shopping.cpp: In function 'int main()':
shopping.cpp:20:9: error: 'fout' was not declared in this scope
         fout << s1 << " " << s2 << "\n";

         ^

Cum funcționează evaluarea?

www.pbinfo.ro permite evaluarea a două tipuri de probleme:

  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unui program complet
  • probleme la care rezolvarea presupune scrierea unei secvențe de program - câteva instrucțiuni, o listă de declarații, una sau mai multe funcții, etc.

Problema shopping face parte din prima categorie. Soluția propusă de tine va fi evaluată astfel:

  • Programul sursă este compilat folosind compilatorul corespunzător. Dacă în urma compilării se obțin erori sau avertismente, acestea sunt afișate în această pagină.
  • Dacă programul a fost compilat, executabilul obținut va fi rulat, furnizându-i-se unul sau mai multe seturi de date de intrare, în concordanță cu restricțiile specifice problemei. Pentru fiecare set de date se obține un anumit punctaj, în raport cu corectitudinea soluției tale.

Suma punctajelor acordate pe testele utilizate pentru verificare este 100. Astfel, soluția ta poate obține cel mult 100 de puncte, caz în care se poate considera corectă.